Restaurace Jachta

Čerstvé mořské ryby a plody moře

23. - 25. března 2018

Tento víkend patří na Jachtě rybám a plodům moře všeobecně. Od pátku 23. března od 18 hodin u nás na Jachtě. Rezervace na čísle 734 230 415. Těšíme se na vaši návštěvu.

Na našem jídelníčku by měly mít pevné místo ryby. Rybí maso obsahuje víc živin, než kterékoliv jiné. Významnou dávku bílkovin, různé vitaminy, vzácný jód, rybí tuk a další.Rybí maso je koncentrovaným zdrojem omega–3 mastných kyselin. Tyto látky výrazně snižují riziko srdečních chorob a nemocí krevního oběhu a také zmírňují některé příznaky lupénky a jsou nezbytné pro zdravý vývoj očí a mozku. Tuk především z rybích jater, ale i masa je vynikajícím zdrojem vitaminu A, důležitého jako prevence proti očním chorobám, a vitaminu D, nutného pro správný vývoj kostí.
Množství živin, které obsahují ryby, v jiném masu nenajdeme. Už pouhá stogramová porce ryby dodá tělu téměř polovinu potřebné denní dávky bílkovin.

Naši kuchaři si pro vás na víkend připravili toto menu:

Předkrm
☛ Půl tuctu slávek se salzou z pečených rajčat a vína, bylinková bageta - 99 Kč

Polévka
☛ Rybí bujabéza s nokem z řeckého jogurtu - 49 Kč

Hlavní chody
☛ Risotto Milanese s restovanými tygřími krevetami, bylinkové pesto,
 smažená rukola - 165 Kč

☛ Tagliatelle aglio olio s mořskými plody, listy čerstvého špenátu - 155 Kč

☛ Pečený filet z lososa, hráškové pyré, salza z loupaných rajčat a květů z kapar, bylinková omáčka - 245 Kč

☛ Filet z tresky tmavé, restované růžičky z květáku a brokolice na přepuštěném másle, bylinkový kus-kus - 185 Kč

Dezert
☛ Red velvet s višňovým gelem a čerstvými jahodami - 69 Kč