Restaurace Jachta

Víkend telecího masa

2.- 4.března

Na víkend pro vás chystáme akci ve znamení telecího masa. Přijďte ochutnat. Začínáme v pátek 2. března od 18. hodin.

Chuť telecího je velmi jemná a maso samotné je libové a křehké. Jedná se o světlé maso, které má chutí a strukturou blíže spíše ke kuřecímu, krůtímu nebo vepřovému masu. Díky své snadné stravitelnosti a nízkému obsahu tuku je vhodné zvláště při dietách či pro dětskou stravu. Telecí maso je bezpochyby nejoblíbenější v Itálii, kde vznikla velká řada specialit právě z telecího.
Telata jsou porážena ve věku zhruba okolo sedmi až osmi měsíců, ve váze, pohybující se okolo 100 kilogramů. I proto je telecí maso o něco dražší než maso hovězí, kterého se z jednoho kusu dobytka získá podstatně více.

Víkendové menu:

Předkrm
☛ Carpaccio z falešné telecí svíčkové, královské olivy, hoblinky parmazánu, divoká rukola, focaccia - 139 Kč

Polévka
☛ Silný vývar z telecích kostí s máslovou zeleninou a domácími nudlemi - 59 Kč

Hlavní chody
☛ Telecí saltimbocca, ragú z pečených paprik, bylinkový kus kus, demi glace - 179 Kč
☛ Telecí řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem - 179 Kč
☛ Telecí špalek, listový špenát se šalotkou a smetanou, smetanové brambory - 179 Kč
☛ Burger z telecího maso se slaninou a chedarem, bramborové plátky, pikantní hořčice - 185 Kč

Dezert
☛ Red Velvet s nakládanými višněmi - 59 Kč