Restaurace Jachta

Zvěřinové hody

26. - 28.ledna

Již tento víkend začínají na Jachtě Zvěřinové hody. Začínáme v pátek 26. ledna od 18. hodin. Můžete se těšit na pochoutky z našich lesů a hájů.

Hlavním zdrojem obživy člověka byla kdysi především zvěřina. Ta se však
s postupujícím vývojem lidstva stala spíše pochoutkou na našich stolech. Poptávka po zvěřině se však v poslední době zvyšuje. Není se čemu divit, jelikož díky svým výborným výživovým
a chuťovým vlastnostem dává možnost, jak si obohatit jídelníček chutně
a zdravě.
Francouzi dokonce tvrdí, že zvěřina má nenapodobitelné aróma – „fumée“, což v češtině znamená kouř. Toto aroma by mělo zůstat zachováno po jakékoliv tepelné úpravě.
Chuť a kvalita masa může být ovlivněna stářím, zdravotním stavem zvěře a také dobou, kdy byla zvěř ulovena.
Zvěřina patří k nejchutnějším masům vůbec a to především díky rozmanité potravě, kterou zvěř v přírodě má.