Restaurace Jachta

Zvěřinové hody

24.11. - 26.11.

Tento víkend začínají v pátek v 18. hodin na Jachtě Zvěřinové hody a pokračují až do neděle 26. listopadu.

Zvěřina bývala kdysi hlavním zdrojem výživy člověka. S postupujícím vývojem lidské společnosti se však stávala čím dál tím více jen pochoutkou. Za zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso zvěřiny je tmavočervené až červenohnědé, tužší a má malý obsah tuku. Má osobitou pikantní chuť a vůni a maso je výživnější, má vyšší obsah bílkovin a minerálních látek (sodík, draslík, železo, fosfor), vitamíny skupiny B. Pro malý obsah tuku je lehce stravitelné.
Neseďte tedy tento víkend doma a přijďte si pochutnat na pochoutkách z našeho zvěřinového menu.
Předkrm
Pomalu pečená zvěřinová paštika, nakládané višně v ročníkovém víně, domácí bageta se sušenými tomaty - 95 Kč


Polévka
Silný zvěřinový vývar, zelenina, nudle - 55 Kč

 

Hlavní chody
Kančí guláš se špekovým knedlíkem, červená cibule, křen - 199 Kč
Srnčí rolovaná plec, šípková omáčka, perníkový kynutý knedlík, brusinky - 235 Kč
Pečená kančí krkovice, červené zelí, variace knedlíků - 185 Kč
Srnčí medailonky s houbovou omáčkou, bramborové lokše - 245 Kč
Filírovaný mufloní hřbet s omáčkou z brusinek a perníku, šťouchané brambory s jarní cibulkou - 315 Kč

 

Dezert
Pošírovaná hruška v červeném víně, vanilková zmrzlina - 75 Kč