Restaurace Jachta

Víkend maďarské kuchyně

17. - 19. listopadu

Jachta pluje. Tento víkend kotvíme v Maďarsku. Snad opravdu každému z nás se pod názvem maďarské kuchyně ihned vybaví slova jako maďarský guláš nebo paprikáš.

Zdejší gastronomie má díky rafinovanosti a jednoduchosti svých jídel pověst důmyslné tradiční kuchyně, ve které se objevuje harmonie všech chutí i barev. U nás si tento víkend pochutnáte na typických pokrmech založených na štiplavé chuti papriky, kvalitním špeku z mangalice a na své si příjdou i ti, kdož si dopřávají maso jen vyjímečně.
Tak tedy neváhejte a rezervujte si svůj stůl již dne na telefonu 775 785 950.

Předkrm

❦ Prkénko maďarských farmářských klobás s nakládanou zeleninou a slaninovým chlebem (95 Kč)

Polévka

❦ Halászlé - maďarská rybí polévka (59 Kč)
❦ Polévka Gulyás (65 Kč)

Hlavní chody

❦ Vepřová panenka balená ve špeku z Mangalice, restované brambory s červenou cibulí a pikantní klobáskou silná šťáva (225 Kč)
❦ Hovězí paprikáš s těstovinou tarhoňa (189 Kč)
❦ Hortobágyi palacsinta - zapečené špenátové palačinky plněné mletým masem a klobásou, nakládané zelí (179 Kč)
❦ Zapečená vepřová krkovice s klobásou a smetanovým zelím, bramborový knedlík (195 Kč)
❦ Plněný kapustový list plněný mletým masem, smetanová omáčka, šťouchané brambory s paprikou (175 Kč)

Dezert

❦ Bejgli - závin plněný mákem, ořechy a višněmi (65 Kč)