Restaurace Jachta

Jachta pluje: FRANCIE

24. - 26. března 2017

Když se řekne slovo Francie, představíme si Eiffelovu věž, pláže s bílým pískem Atlantského oceánu, divoké pobřeží v Bretani či nekonečné vinice v Burgundsku. Poklad této země je ale ukryt v nezapomenutelných pokrmech. Dovolte nám Vám tento zážitek připravit. Francie se vyznačuje pestrou, velmi poctivou gastronomii s mnoha tržnicemi, kde koupíte kvalitní a čerstvé suroviny….

 

Předkrm

Quiche Lorraine

Slaný cibulový koláč s rukolovým salátkem
a pečenou slaninou
 
- 75 Kč -
 

 

Polévka

Soupe á ĺoignon

Cibulová polévka s bylinkami a bílým vínem,
zapečený toast parmazánem
 
- 49 Kč -
 

 

Hlavní chody

Cog au vin

Kohout na víně a kořenové zelenině, bramborová kaše
s lanýžovým olejem a zeleninou brunoise
 
- 175 Kč -
 

Filet mignon au poivre

Steak z pravé hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou
a restovanou zeleninou ratatouille
 
- 285 Kč -
 

 

Dezert

Clafoutis

Borůvkový koláč s oříškovou zmrzlinou
a čokoládovou pěnou
 
- 75 Kč -
 

 

Bon appétit